Det er lige så vigtigt for en hund, som det er for et menneske, at den sover godt og uforstyrret. Den skal heller ikke sove hverken for lidt eller for meget. Det handler om, at den får sovet lige præcis det, som den har brug for.

Hvor meget søvn, den enkelte hund har brug for, er naturligvis individuelt. Det kan afhænge af hunderacen, af hundens alder og af, hvor meget den bliver stimuleret i løbet af dagen. Du kan være med til at give hunden de bedste forudsætninger for at få en søvn, der er af en så god kvalitet som muligt.

Hunden skal være træt på den sunde måde

Den bedste måde at give hunden et naturligt søvnbehov på er ved at sørge for, at den bliver aktiveret tilstrækkeigt. Disse aktiviteter skal helst være nogle, der foregår på hundens eget niveau. Det skal gerne være sådan, at hunden bliver trænet, leget med og gået tur med i et omfang, der gør den træt uden at udmatte den.

Den må gerne blive aktiveret til udmattelse en gang imellem, men i det daglige skal det bare være passende. Så vil den nemlig få den naturlige træthed, som er det sundeste.

Brug det rette hundeudstyr

Der er i det hele taget meget, du kan gøre for at give din hund det mest optimale hundeliv. For at understøtte din træning og hundens generelle trivsel så kan du finde et væld af hundeudstyr her hos Canem.

Dette udstyr kan supplere det gode hundeliv, som du gerne vil give din hund. Pluk de ting fra det enorme sortiment, som passer til netop din hund. Så kan du altid supplere med noget nyt senere hen. Selvfølgelig skal din hund ikke overforkæles. Det er ikke sundt for nogen. Men lidt forkælelse må du gerne give den. Det kan ikke skade den.

Lad hunden sove uforstyrret

Hunden bryder sig naturligvis ikke om at blive forstyrret, når den sover. Det er der ingen, der gør. Derfor er det vigtigt, at du lader den være, når den ligger og blunder i sin kurv. Så har den nemlig brug for at ligge i fred. Det skal de børn, der er i familien, også lære. Det er også vigtigt, at hunden har et sted, den kan trække sig tilbage til, som kun er dens. Her kan den være fredet, og her kan den puste ud efter diverse aktiviteter. Det kan være i en hundekurv, i en hundeseng, på en pude eller på et tæppe. En hund bør ikke sove i en menneskeseng – heller ikke en gang imellem. Det er bedst for både hunde og mennesker. Når den har sit helt eget fredede leje, så kender den sin plads og føler sig mest tryg der.